woensdag 18 november 2015

Ondergedompeld in de realiteit van Bangladesh

Dinsdag gingen we op verkenning naar enkele Eldery health camps in omliggende dorpen. We zagen ter plaatse hoe de paramedici zich inzetten voor de gezondheid van de ouderen. Preventie speelt een heel grote rol, zoals nagels knippen, haar wassen, gewicht en bloeddruk controleren. Informatie rond hygiƫne en het dagelijkse leven.










Het was  een gezellige drukte met veel kans voor ontmoeting tussen de ouderen onderling waarvan wij gebruik maakten om enkele interessante interviews af te nemen.












Vandaag werd helemaal anders ingevuld. We hadden een ontmoeting met de Garment Union (NGWF) en enkele kledingarbeidsters. Het werd een boeiend levendig gesprek. Ze zijn heel strijdvaardig, echte vechtertjes, die opkomen voor hun rechten. Na Rana Plaza (instorting kledingfabriek) is alles in een stroomversnelling gekomen waardoor de vakbonden al heel wat bereikt hebben maar er is nog veel werk aan de winkel.

Na de middag trokken we naar de slumbs. We voelden ons machteloos, het was een rollercoaster van emoties. Ondanks de mensonwaardige levensomstandigheden blijven zij lachen en werden wij heel hartelijk ontvangen.






3 opmerkingen:

  1. Mensen die in "mensonwaardige omstandigheden" blijven lachen en hartelijk zijn...
    Wat zou hun drive dan zijn, vraag ik me af. Wat is hun sterkte ? Hun visie ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk, luister, voel en ruik zoveel als jullie kunnen want dit is echt een 'once in a lifetime'-ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen