zondag 15 november 2015

1ste dag in Bangladesh


Na een vlotte reis kwamen we in Dhaka op de luchthaven aan om 5.30uur. De visumcontrole werd heel gedetailleerd gedaan. De valiezen kwamen vlot en Jef en Sohrab stonden ons met een bloemetje op te wachten.
Tijdens de rit door Dhaka hadden we ogen tekort  en een neus teveel.  Zoveel indrukken kwamen op  ons af (chaotisch linksrijdend verkeer, hier staat een auto zonder claxon in panne, de smog, de vuilnisbelten, de krottenwijken, bamboestellingen als bouwsteun, de overvolle riksja’s en fietsen, de gammele bussen en voetgangers die op risico voor hun leven zich een weg door het verkeer banen,…)


Aangekomen bij GK in Savar konden we terug ademen en werden we hartelijk ontvangen. Tijd om wat te bekomen en ons op te frissen.
Onze eerste Bengaalse maaltijd smaakte ons.
Na de middag bezochten we het nationale vrijheidsmonument. GK zorgde voor een verrassing door ons een huldekrans namens OKRA te laten neerleggen. We vonden dit een aandoenlijk gebaar.
In de loop van de dag maakten we kennis met enkele sleutelfiguren van GK die we de volgende dagen beter zullen leren kennen en verkenden we het grote domein. 

Wij kijken er erg naar uit om ons verder in te leven in deze boeiende, nieuwe cultuur. 


2 opmerkingen:

  1. Onze duimen en tenen steken in de lucht om jullie een mooie reis te wensen en fantastische ervaringen.
    Jaklin (van Ludo :) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit wordt ongetwijfeld een ervaring die lang zal blijven nazinderen. Nu al dank aan Rik om namens onze regio ogen en oren te zijn! Heel veel groetjes aan de volledige delegatie, Ingrid Van Kerckhove

    BeantwoordenVerwijderen