zondag 22 november 2015

Een dag vol boeiende ontmoetingen



We begonnen de dag met een bezoek aan Basis Apparels ltd.  Een kledingfabriek waar al heel wat gerealiseerd werd in samenwerking met de vakbonden. Ze zijn de 6de fabriek in Bangladesh die een veiligheids- en gezondheidscomité opgericht hebben. We hadden eerst een gesprek met de manager die op ons een goede indruk naliet. Tijdens ons bezoek aan het atelier merkten we veel positieve zaken (brandblussers, drinkwater, goede verlichting, opleiding voor de werknemers,…) Tijdens het gesprek met de vakbondsafgevaardigden voelden we dat er nog veel werk aan de ”fabriek” is.
Na een hectische tocht door Dhaka kwamen we aan in het ziekenhuis van GK waar we een lunch kregen op zijn Mac Donalds. Ondertussen maakten we reeds kennis met Dr. Arman van de mobiele kliniek eenheid. Hij toonde ons de film die gemaakt werd tijdens de ramp in Rana Plaza in 2013. We kregen allen een krop in de keel en werden heel stil bij het zien van zoveel leed. Heel beklijvend.  De mobiele kliniek van GK was als eerste ter plaatse na de ramp.
Het slot van ons bezoek werd het hoogtepunt want we hadden een ontmoeting met Dr. Zafrullah, de stichter van GK. Hij is een zeer warm, charismatisch man die je meesleept in zijn boeiend verhaal. Je voelt zijn gedrevenheid en oprechte bekommernis voor de mensen. 
De volgende 3 dagen verblijven we op het platteland. De kans is groot dat we daar geen internet hebben. 

2 opmerkingen:

  1. Door jullie reisverhalen komt jullie inleefreis echt een beetje 'tot leven'. Dit zijn ervaringen die jullie voor altijd zullen meedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie maken me nieuwsgierig naar de verhalen die jullie zeker zullen meebrengen!!!

    BeantwoordenVerwijderen